7 Mayıs 2015 Perşembe

KREM ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE













KREM ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE


MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme kahvaltılık çikolata
1 çay bardağı erimiş tereyağ veya margarin
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2,5--3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kakao

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri çırpın.Diğer sıvı malzemeleri de ilave edip,tekrar çırpın.Çikolata damla çikolata un ve kabartma tozunu da ilave edip,ele yapışan toplanmayan yumuşak bir hamur yoğurun .Buzdolabına kaldırın 1 saat kadar bekletin .Dolaptan çıkardığınız hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlayın.Pudra şekerine bulayın.Isıtılmış 200 derece fırında çatlayana kadar,Çatladıktan sonra ısıyı 175 dereceye düşürün toplamda 10 -12 dak pişirin.Soğuyunca tepsiden çıkarın..

AFİYET OLSUN..

1 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.