BARBUNYALI ERİŞTE (BACAK) ÇORBASI
MALZEMELER:
1 su bardağı kuru barbunya
1 su bardağı erişte
yeni tarifler için TIK TIK
SOSU İÇİN:
1 adet kuru soğanı
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
YAPILIŞI:
Barbunyayı haşlayın.(ilk kaynar kara suyunu döküp,tekrar su koyun haşlayın) Barbunyalar
yumuşayınca, üzerine erişteyi ekleyip haşlamaya devam edin.Sosu
için; başka bir kapta yemeklik doğranmış soğanı, yeteri kadar sıvıyağında
kavurun. Üzerine domates salçasını,
biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Nane ve pul biberini
ekleyip karıştırın. Erişteler ve barbunyalar yumuşayınca, sosunu üzerine
ekleyip 10 dakika pişirin. Sıcakken servis yapın.
Merhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...
YanıtlaSilMerhabalar.
YanıtlaSilÇok lezzetli ve nefis bir çorba olduğuna eminim. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.