LABNELİ TUZLU KURABİYE
MALZEMELER:
2 yumurta (birinin sarısı üzerlerine)
100 gr oda ısısında margarin
150 gr labne peyniri
1 talı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı az kavrulmuş susam
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Tüm mazlzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun... Yoğrulan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle
yuvarlayarak uzun çubuk yapın ve çatal kurabiye şeklini verin.
Şekillendirdiğiniz hamurun bir ucunu diğerinin ucuna doğru geriye kapatın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. Üzerine yumurta
sarısı sürüp ay çekirdeği serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Ellerinize saglık canım farklı bir tarıf daha once labneli hiç denememiştım ama denemek lazım farklı lezzetleri afıyet olsun canım sevgiler. ..
YanıtlaSilellerinize sağlık çok şirin görünüyorlar
YanıtlaSil