PATATESLİ MERCİMEK KÖFTESİ
MALZEMELER:
4 haşlanmış patates
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
2 kuru soğan
1 tutam taze soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 tutam maydanoz
1 tutam taze nane (yoksa kuru nanede olur)
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz,kimyon,pul biber,Kikırmızı toz biber,karabiber
1 limon suyu (arzuya göre)
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
2 kuru soğan
1 tutam taze soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 tutam maydanoz
1 tutam taze nane (yoksa kuru nanede olur)
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz,kimyon,pul biber,Kikırmızı toz biber,karabiber
1 limon suyu (arzuya göre)
YAPILIŞI:
Mercimeği yeteri kadar suyla haşlayın.ocaktan indirdiken sonra içine bulguru döküp
kapağını kapatın, bulgurların şişmesini sağlayın.Yaklaşık 15 dakikada
bulgurlar şişer.eğer suyu az gelirse biraz daha sıcak su ilave edip 2
dakika daha bekletebilirsiniz. Soğanı doğrayın. Tavaya sıvıyağ koyun ve
soğanı kavurun. Biber salçasını ve domates salçasını ekleyin.
Kavurduktan sonra Haşlanmış patatesleri ezin.mercimekli karışıma ekleyip,salçayı iyice yedirene kadar karıştırın.Maydanozu ve yeşil soğanı
doğrayın onlarıda ekleyin.nar eksisi, karabiber, kimyon, pul biber, toz
biber, tuz ekleyin. arzu edilirse bir limonun suyunu sıkın. İyice
yoğurun ve elinizle şekil verin.
El,ne sağlık patates eklemek güzel olmuş sevgiler
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor , elinize sağlıkk
YanıtlaSilElllerine sağlık semacımmm
YanıtlaSilSunumlarınız çok güzel maşallah ellerinize sağlık
YanıtlaSilneffiissssss:)
YanıtlaSil