KIYMALI ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
MALZEMELER:
150 gram yemeklik kıyma
1 adet kuru soğan
2 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıvıyağ
Salça
Karabiber, pul biber, tuz
Kaynar su
Salça
Karabiber, pul biber, tuz
Kaynar su
YAPILIŞI:
Soğanı küçük küçük doğrayın. Tavaya kıymayı alın,Suyunu salıp çekene
kadar kavurun. Soğanı ilave edip birlikte iyice pişirin. Salçayı ekleyip bir iki çevirin.
Arpa şehriyeleri ilave edip,çok az daha kavurun .Tuz, pul biber, az karabiber ekleyin. Üzerini 1 parmak aşacak kadar
sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu
çekince altını kapatıp karıştırın. Kapağını kapatıp demlendirin.
nefis görünüyor,ellerine saglik arkadasim.
YanıtlaSil