KAYISI-ÜZÜM KARIŞIK HOŞAF
MALZEMELER:
25 adet kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
5-6 adet karanfil
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Kayısıları akşamdan iyice yıkayıp,istediğiniz büyüklükte doğrayın ve bir tencerede suyla ıslatın.
Ertesi gün, içindeki suyuyla birlikte ateşe oturtun.
Kuru üzümleri (yıkanmış), limon suyunu,karanfilleri ve toz şekeri ekleyin. Üzümler şişip pişinceye dek kaynatın ve üzerini kapatarak soğumaya bırakın.
Ertesi gün, içindeki suyuyla birlikte ateşe oturtun.
Kuru üzümleri (yıkanmış), limon suyunu,karanfilleri ve toz şekeri ekleyin. Üzümler şişip pişinceye dek kaynatın ve üzerini kapatarak soğumaya bırakın.
Mımmm nsaılda nefis olur,buz gibi.ellerinize sağlık..
YanıtlaSil