PATATESLİ KEK
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 paket kabartma tozu
2 adet taze soğan
3 adet patates
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 paket kabartma tozu
2 adet taze soğan
3 adet patates
Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI:
Yumurta,yağ ve yoğurt mikserle çırpılır ardından unu ve kabartma tozu
eklenir,diğer bir tarafta patates çiğ olarak küçük küpler
halinde doğranır.Taze soğan ve maydonoz ince ince kıyılıp, eklenir.Tuzu ve karabiberide eklendikten sonra biraz karıştırılıp,yağlanmış tepsiye alınır,
200 derece fırında pişirilir
halinde doğranır.Taze soğan ve maydonoz ince ince kıyılıp, eklenir.Tuzu ve karabiberide eklendikten sonra biraz karıştırılıp,yağlanmış tepsiye alınır,
200 derece fırında pişirilir
Değişik bir tarif olmuş ama ben bu tarz patatesli tarifleri beceremiyorum acaba içi iyi pişiyormu görüntüsü çok güzel denemek geçti birden aklımdan
YanıtlaSilCanım facebook sayfamı paylaştığın için buradan da teşekkür etmek istedim.Rabbim razı olsun,sevgiler...
YanıtlaSil