1 Mart 2014 Cumartesi

KÖFTELİ,BUĞDAYLI YOĞURT ÇORBASI

KÖFTELİ,BUĞDAYLI YOĞURT ÇORBASI

MALZEMELER:

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı aşurelik buğday
 6 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1-2 su bardağı  et suyu
3 su bardağı su (daha çok isteyebilir)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane

KÖFTESİ İÇİN:

150 gr kıyma 
1 orta boy soğan rendesi
Galeta unu
Tuz-kimyon-karabiber
1 yumurta 
(Hepsi yoğrulur misket büyüklüğünde köfteler yapılır)

YAPILIŞI:

Bir gece önceden buğdayı yıkayıp kaynar suyla ıslatın.
Buğdayı ertesi günü tencereye koyun.Üzerine su ekleyip haşlayın.
Buğdaylar diriliğini kaybettikten sonra haşlanmış nohutu ve et  suyunu da ekleyin,kaynatın
Köfteleri ilave edin 10-15 dk köfteleri pişirin
Karıştırma kabında yoğurt,yumurta ve unu karıştırın
Hazırladığınız yoğurtlu karışımı çorbanın suyundan ilave edip ılıştırın yavaşça tencerenize ekleyip ocağı orta ısıya getirin.
Çorbanız kaynamaya başlayınca tekrar altını kısıp, tuzunu atın.
Küçük bir tavada tereyağını eritin ve naneyi ekleyin.
üzerine dökün.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.