ETLİ ŞEHRİYE PİLAVI
MALZEMELER:
200 gr Kuzu veya dana kuşbaşı
2 su bardağı arpa şehriye
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
3 adet domates veya yeteri kadar kışlık sos
sıvıyağ
1-2 Adet köy biberi
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
tuz
3 su bardağı et suyu
2 su bardağı arpa şehriye
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
3 adet domates veya yeteri kadar kışlık sos
sıvıyağ
1-2 Adet köy biberi
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
tuz
3 su bardağı et suyu
YAPILIŞI:
Kuşbaşı etleri tencereye koyun. Üzerine 2 parmak geçecek kadar su
ekleyip etleri haşlayın. Kaynarken çıkan köpükleri kaşıkla alın.
Haşlanan etlerin suyunu süzün. Tencereye yeteri kadar sıvıyağ koyun. Yağ
ısınınca yemeklik doğranmış soğan,ince doğranmış biberi ve ince ince
doğranmış sarımsağı ekleyin. 5 dk kadar soteledikten sonra etleri
ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun.Etlerin üzerine şehriyeyi
dökün ve kaşıkla 1-2 dk karıştırın. Küçük doğranmış, domatesleri de
ekleyin. 2-3 dk sonra üzerine 3 su bardağı et suyu (yetmezse sıcak suyla
tamamlayın), tuz ve baharatları ekleyin. Karıştırdıktan sonra kısık
ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu tamamen çektikten sonra ocağı
kapatıp 5-10 dakika demlendirin.
sayın sema hanım, bir tarif etkinliği düzenlemek istiyorum, sizde katılmak isterseniz tarfilerinizi bekliyorum.
YanıtlaSilİnşaALLAH canım hangi tür tarifler olacak bildirirsen mennuyrtle
Silellerine sağlık canım.nefis olmuş.çok da severim şehriye pilavını.
YanıtlaSilHımm Semacım en sevdiğim pilav ellerine sağlık afiyet şeker olsun....
YanıtlaSilTeşekkür ederim Banucum
SilSemacım ellerine sağlık.
YanıtlaSilHemen akşama yapıyorum ben bunu ...
Çok öpüyorum :)
Teşekkür ederim Gülaycım yaptın mı ?
Silellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler
SilÇOK GÜZEL OLMUŞ.. İMRENDİM... ELLERİNE SAĞLIK... AYNUR YILDIZ KARATAŞ
YanıtlaSilTeşekkür ederim ablacım
SilHarika görünüyor
YanıtlaSilÇok doyurucu ve tek başına bir öğün olabilcek bir yemek
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Teşekkür ederim sevgiler :)
Sil