16 Mart 2013 Cumartesi

ÇİKOLATALI KADİFE KURABİYE


ÇİKOLATALI KADİFE KURABİYE


MALZEMELER:

125 gram Margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı kakao
80 gram bitter çıkolata(benmari usulü eritilir),
1 kahve fincanı süt
1 kabartma tozu
1 su bardağı un

YAPILIŞI:

Önce margarin ve şekeri mikserle karıştırıp diğer malzemeleride ekleyerek.Ele yapışan cıvık bir hamur elde ediyoruz, (Kurabiye hamurundan çok yumuşak olacak ).bu hamur bu şekilde en az 2 saat buzdolabında bekletilerek hamurun kıvam alması sağlanır. buzdolabından çıkan hamurdan hemen küçük ceviz büyüklüğünde koparılarak elle şekil verilir.( el yağlanarakta şekillenebilir yada dondurma kepçesiyle şekillendirebilirsiniz)yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3-4 parmak aralıklarla yerleştirilir. (Çünkü kurabiyeler fazla yayılıyorlar .) Isınmış 175 derecede 10-15 dk pişirilir. fırından çıkan kurabiyeler en az 20 dk ellemeden soğutulmalıdır.Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpilir..

AFİYET OSUN ..


NOT: ÇOK NEFİS YUMUŞACIK BİR KURABİYE OLDU TAVSİYE EDİYOR ve ÖZELLİKLE YAPMANIZI ÖNERİYORUM....)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.