30 Ekim 2020 Cuma

Düdüklüde taze börülce yemeği



 Düdüklüde taze börülce yemeği

Malzemeler

1 Adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
3 adet domates rendesi
Yarım kilo taze börülce
1 çay kaşığı tepeleme şeker
Tuz, zeytinyağ
1 su bardağı kadar ılık su
Arzuya göre piştikten sonra limonsuyu ve dereotu

Yapılışı

Düdüklü tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğanları hafif pembeleşinceye kadar içinde çevirin. Sarımsakları ekleyip 1-2 dakika daha kavurup, yıkanmış börülceleri ekleyin. Kaşık ile yanlardan ortaya doğru çevirerek ve börülceye zarar vermeden alt üst edin. Tuzunu ekleyin. Yaklaşık 3-4 dakika orta ateşte kavurduktan sonra, rendelenmiş domatesleri de börülcelerin üstüne ekleyin.
bir kase içinde ılık su ve şekeri eriyine kadar karıştırın.  Daha sonra bu karışımı tencereye ekledikten sonra düdüklünün kapağını kapatın.Düdüklü fısladıktan sonra  yaklaşık 13 - 15 dakika sonra yemeğiniz pişmiş olacaktır.  Biraz ılındıktan sonra yayvan bir borcama aldığınız börülcelerin üstüne dereotu,  ve limon suyunu ekleyip, servise hazır hale getirin..

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...