Düdüklüde taze börülce yemeği
Malzemeler
1 Adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
3 adet domates rendesi
Yarım kilo taze börülce
1 çay kaşığı tepeleme şeker
Tuz, zeytinyağ
1 su bardağı kadar ılık su
Arzuya göre piştikten sonra limonsuyu ve dereotu
Yapılışı
Düdüklü tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğanları hafif pembeleşinceye kadar içinde çevirin. Sarımsakları ekleyip 1-2 dakika daha kavurup, yıkanmış börülceleri ekleyin. Kaşık ile yanlardan ortaya doğru çevirerek ve börülceye zarar vermeden alt üst edin. Tuzunu ekleyin. Yaklaşık 3-4 dakika orta ateşte kavurduktan sonra, rendelenmiş domatesleri de börülcelerin üstüne ekleyin.
bir kase içinde ılık su ve şekeri eriyine kadar karıştırın. Daha sonra bu karışımı tencereye ekledikten sonra düdüklünün kapağını kapatın.Düdüklü fısladıktan sonra yaklaşık 13 - 15 dakika sonra yemeğiniz pişmiş olacaktır. Biraz ılındıktan sonra yayvan bir borcama aldığınız börülcelerin üstüne dereotu, ve limon suyunu ekleyip, servise hazır hale getirin..
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.