Sosyete mantısı
Malzemeler
3 adet yufka (benim yufkalarım büyük değildi)
350 gr kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tatlı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı galete unu
Tuz
Yufkaları yağlamak için
Sıvıyağ
üzerine sos
1 yemek kaşığı tereyağ
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı pul biber,tuz
Üzerine
Bir kase yoğurt
3-4 diş sarımsak rendesi
Yapılışı
Kıymayı karıştırma kabına alın.
Soğan ve sarımsağı rendeleyip,baharatlarını ve galeta ununu ekleyip iyice yoğurun.altı ya ayırın
İlk yufkayı ortadan ikiye kesin.Yeteri kadar sıvıyağ ile yağlayın.
Geniş
tarafına hazırladığınız kıymalı karışımın altıda birini yufkanın geniş
kısmına yerleştirin ve kıymayı rulo olacak şekilde elinizle
düzeltin.
Köfte şeklini verince yufkayı yuvarlayıp rulo şeklinde sarın.İkişer parmak kalınlığında keserek tepsiye yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 derecede yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin.
Sos için sos kabına tereyağı alın ve eritin.Sıvıyağı ve salçayı ekleyip kısık ateşte sos kıvamı alana kadar pişirin.
Sos çok koyu olursa biraz su ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Mantılar kızarınca fırından alıp servis tabağına yerleştirin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos gezdirip, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.