14 Ocak 2020 Salı

Sosyete mantısı




Sosyete mantısı
Malzemeler

3 adet yufka  (benim yufkalarım büyük değildi)
350 gr kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tatlı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı galete unu
Tuz


Yufkaları yağlamak için
Sıvıyağ


üzerine sos
1 yemek kaşığı tereyağ
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı pul biber,tuz


Üzerine
Bir kase yoğurt
3-4 diş sarımsak rendesi 


Yapılışı

Kıymayı karıştırma kabına alın.
Soğan ve sarımsağı rendeleyip,baharatlarını ve galeta ununu ekleyip iyice yoğurun.altı ya ayırın
İlk yufkayı ortadan ikiye kesin.Yeteri kadar sıvıyağ ile yağlayın.
Geniş tarafına hazırladığınız kıymalı karışımın altıda birini yufkanın geniş kısmına yerleştirin ve kıymayı rulo olacak şekilde elinizle düzeltin.
Köfte şeklini verince yufkayı yuvarlayıp rulo şeklinde sarın.İkişer parmak kalınlığında keserek tepsiye yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 derecede yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin.
Sos için sos kabına tereyağı alın ve eritin.Sıvıyağı ve salçayı ekleyip kısık ateşte sos kıvamı alana kadar pişirin.
Sos çok koyu olursa biraz su ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Mantılar kızarınca fırından alıp servis tabağına yerleştirin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos gezdirip, servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...