4 Kasım 2019 Pazartesi

Patatesli düğüm açma





PATATESLİ DÜĞÜM AÇMA
MALZEMELER:


1 pk instant  maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
Aldığı kadar un

HAMURU YAĞLAMAK İÇİN:

2 yemek kaşığı  tereyağı veya margarin


İÇ HARCI İÇİN:

2 adet haşlanmış patates
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Tatlı kırmızı toz biber
Tuz ( birlikte hepsi kavrulacak)

ÜZERİ İÇİN:

yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez

YAPILIŞI: 

Mayayı. Süt, sıvıyağ, su ve 1 yumurtanın akını Bir kaba koyup önce sıvıları karıştırıyoruz. Toz şeker ve tuzu katıyoruz Mayayı iyice eritiyoruz. İyice karıştıktan sonra unuda katarak kulak memesinden az yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Mayalanması için dinlendiriyoruz.( 30 dk ) Mayalandıktan sonra12 eşit bezeye bölüyoruz. Merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. .
Hamurların üzerine sürmek için tereyağını eritiyoruz Açtığımız hamurların üzerine yağ sürüyoruz. iç harcından koyarak rulo yapıyoruz. Elimizle uç kısımlarından hafif bir şekilde çekip biraz büyütüyoruz. düğüm atıyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz fırın tepsisine diziyoruz. Biraz daha mayalandırıyoruz.önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip servis ediyoruz.


PERDEMİ SORANLARA YAPTIRDIĞIM PERDECİ


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...