17 Kasım 2019 Pazar

Kremalı Revani









Kremalı Revani


Malzemeler

2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1pk kabartma tozu

Kreması için

2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım pk krema
Arzuya göre 1 pk vanilya

Şerbeti için

1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Yapılışı

Öncelik şekeri suyu bir tencereye alın, kaynayıncaya kadar çırpın.
Kaynayınca limon sıkın, biraz daha karıştırıp ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın.
Ardından revani için yumurtayla şekeri köpürene kadar iyice çırpın.
Ardından yağı,yoğurdu ekleyin, karıştırın.
En son unu irmiği kabartma tozunu ekleyip karıştırın.Margarinle yağlayıp hafif un serptiğiniz tart kalıbının içine dökün
180 derece de ısınmış fırına verin. Bu arada muhallebiyi hazırlayın, vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alın koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.En son vanilyayı koyup karıştırıp ocağın altını kapatın.
Muhallebi soğuyunca krema ile muhallebiyi mikserle bir kaç dk çırparak karıştırın.
İlk sıcaklığı çıkan revaniye soğuk şerbeti dökün Revani soğuyunca muhallebisini üzerine dökün Buzdolabında bir kaç saat soğutup soğuk servis yapın.



Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...