5 Mayıs 2019 Pazar

Nişastalı poğaça

MALZEMELER:

1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerlerine)
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1/2 paket yaşmaya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı buğday nişastası
Aldığı kadar un

 İÇ HARCI:
Beyaz peynir veya lor

 YAPILIŞI:
Öncelikle yoğuracağımız kabın içerisinde süt ve mayayı eritiyoruz.Üzerine geri kalan malzemeleri ilave edip azar azar un ilavesiyle,yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu yarım saat mayalandırıyoruz.Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp,avucumuz içinde açıyor ve iç harcımızda koyarak kapatıyoruz.
Kapattığımız yer altta kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize sıralıyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Üzerine kahvaltı çatalıyla çizikler yapıyoruz.Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...