22 Aralık 2018 Cumartesi

Tavada yalancı su böreği







Tavada yalancı su böreği

Malzemeler

2 adet el açması yufka
****
2 adet yumurta
100 gram eritilmiş  tereyağ
1 tutam tuz

İç malzeme
Lor
Maydanoz
250 ml soğuk su


Yapılışı
Öncelikle tereyağını eritip ılıyınca içine yumurtaları kırıp iyice karıştırın.
  Sonra bir yufkayı alıp, temiz bir tezgahın üzerine serip. Bir fırça yardımı ile yumurtalı yağ karışımını yarısını yufkanın her tarafına gelecek şekilde sürün.
 Sonra yufkayı bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölün.
Ortadan ikiye böldüğünüz yufkanın bir parçasına iç harctan serperek koyun.Sonrada onları yuvarlak yani kesilmeyen kısımdan  başlayıp rulo yaparak sarın. 
Tavaya ortadan başlayıp yuvarlak yaparak dolayın.
 Diğer yufkaya  da aynı işlemi yapıp, tavadaki yufkaların etrafına sarın(.Ben geceden yaptım buzdolabında beklettim)
Ertesi sabah'' tavadaki böreğin üstüne soğuk suyu gezdirin'' 5 dakika bekletin .(Sizler buzdolabında bekletmeden de yapabilirsiniz)
Sonra üste elinizi koyup veya bir tabak yardımıyla  tavada ki fazla suyun hepsini geri dökün.Kenarlarından 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirerek pişirmeye başlayın.
  Önce orta ateşte altını kızartın, Sonrada kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. 
  Sonra bir tabak yada kapak ile ters çevirip (Çevrilen kısmın yağlanmasına gerek yok )üst bölümünü de aynen önce orta ateşte kızartın. Sonra kısık ateşte pişirin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...