27 Kasım 2018 Salı

El açması çıtır börek













El açması çıtır börek

Malzemeler:

1çay bardağı su
1çay bardağı süt
1çay bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvı yağ
Yarım pk kabartma tozu
1tepeleme tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Yağlamak için:

2 yemek kaşığı tereyağ (eritilecek)
yarım çay bardağı sıvıyağ

Açmak için:

Buğday nişastası

Arasına:

3 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
Karabiber-tatlı kırmızı toz biber-tuz
200-250 gr kadar kıyma(soğan ve kıyma kavrulacak)
(siz arzu edersiniz peynirli veya ıspanaklı da yapabilirsiniz)

Yapılışı:

Tüm malzmelerle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.20 dk dinlendirin 
Dinlenen hamurdan 15 adet beze yapın
 1 tane bezeyi tabak büyüklüğünde açın. Üzerine bolca nişasta sürün. İkinci bezeyiaynı büyüklükte açın üzerine koyun ve nişastalayın. Bu şekilde 3 kat olacak. Yani açmak için 3'er li 5 bezemiz olacak.
İlk üç bezeyi hazırlar hazırlamaz açılabildiği kadar büyük nişastayla açın Sigara böreği gibi üçgen 4 eşit parçaya kesin .Tereyağını eritin ve sıvıyağla karıştırın parçaların her birine ve tüm yüzeylerine sürün Geniş taraflarına iç harçtan koyun ve rulo yapın Kendi etrafında sarın.Tüm hamurlara aynı işlemi yapıntümünü tepsiye dizin.Kalan yağın içine yumurta kırın çırpın üzerlerine sürün Isınmış 200dr fırında pişirin

Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...