21 Ekim 2017 Cumartesi

Hurmalı kurabiye





Malzemeler

Hamuru için;
1 yumurta
125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
Yarım su bardağı toz şeker,
1 yeme kaşığı yoğurt,
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


İçi harcı;
12-14 tane hurma,
2 yemek kaşığı toz şeker,
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi,
Yarım çay kaşığı tarçın.


Yapılışı:
Öncelikle hurmaların çekirdekleri çıkartılıp, minik minik doğranır.
Üzerine toz şeker, ceviz içi ve tarçın ilave edilip, harmanlanır.
Tüm hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
Elde edilen hamurdan, ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır,avuç içerisinde yuvarlanır.el yardımıyla avuç içinde inceltilir.Ortasın iç harcından yeteri kadar konulur ,kapatılır ve yuvarlanır
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir
Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir ve üzeri kızartılmadan, beyazken fırından alınır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...