2 Eylül 2017 Cumartesi

Mısır unlu kalburabastı





Hayırlı bayramlar
Tüm takipçilerim
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı margarin (100 Gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 vanilya
1 çay bardağı mısır unu
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

İçi için:
iri kırılmış ceviz içi

Yapılışı:
Şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın.
Hamur yoğurma kabında malzemelerin tümünü koyup unu azar azar ilave edin kulak memesi kıvamında yoğurun.
İri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın,yuvarlayın.
Yassıltıp rendenin iri delikli tarafında bastırıln içine ceviz koyup ortada katlayın kenarlarını yapıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında önce 15 dakika ısıyı 200 dereceye getirip kızarıncaya kadar pişirin.Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...