1 Ağustos 2017 Salı

İstridye mantar kavurması





                                                 İstridye mantar kavurması


Malzemeler


Yarım kilo istiridye mantar
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kekik

Yapılışı:

Mantarlar yıkanıp,iyice kurulanır.mantarlar ince ince doğranır. Ellede doğranabilir.Zeytinyağı tavada ıstılır. Küçük küçük doğranmış soğanlar ve sarımsaklar tavaya konur ve biraz kavrulur. Üzerine mantarlar tavaya konur ve harlı ateşte çevrilerek pişirilir. Mantarlar döner görüntüsüne gelene kadar çevrilerek pişirilir Mantarların rengi dönmeye başlayınca tereyağı, tuz ve karabiber ilave edilip pişirilmeye ve çevrilmeye devam edilir. Mantarların rengi iyice dönünce kekik ve limon suyu ilave edilir. Bir iki çevrilip ocağın altı kapatılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...