18 Eylül 2016 Pazar

Kahvaltılık fırınlanmış domates kurusu





Kahvaltılık fırınlanmış domates kurusu


Malzemeler:

2 Adet büyük boy fırın tepsisi için,

3 kilo armut domates
Zeytinyağı 
9-10 diş sarımsak
Kekik
Pul biber
Tuz


Yapılışı:

Domatesler yıkanır ve kurulanır.birer parmak genişliğinde yuvarlak kesilir.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir üzerine az miktarda damla damla yağ gezdirilir.Üzerine yeter kadar tuz, kekik ve pul biber serpilir Isıtılımış 150 derece fırında domatesler kızarıncaya kadar yaklaşık 3-3,5 saat pişirilir Ilıyınca kavanoza bastırarak dizilir aralarına ince kıyılmış sarımsaklar serpilir .Kavanoz dolana kadar bu işleme devam edilir.En son üzerine zeytinyağı gezdilir yağın içine çekmesi ve üzerini kapatacak kadar olana kadar ilave edilir Kavanozun ağzı kapatılır ve buzdolabında muhafaza edilir.2 hafta sonra yenmeye hazırdır...3 kilo domatesten resimde görülen (3.boy kavanoz) 2 küçük  kavanoz çıktı.Kahvaltınlarınızda ve yemek yanında tüketebilirsiniz..
Not:Süreyi fırın ısısını artırıp azaltabilirsiniz.


Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...