27 Haziran 2016 Pazartesi

KAŞAR PEYNİRLİ ŞERİTLİ AÇMA





KAŞAR PEYNİRLİ ŞERİTLİ AÇMA 


MALZEMELER:

1 yumurta akı içine sarısı üzerlerine
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket yaşmaya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Çay bardak ölçüleri ince belli bardakla...

İÇİNE:

Kaşar rendesi (rendenin ince tarafından)


YAPILIŞI

Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğrulur.Üzerine bir bez örtülür yarım saat mayalandırılır. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılır.Merdane yardımıyla açılır.Bir tarafına yeteri kadar kaşar peynir koyulur. Diğer ucuna bıçakla  uzun çentikler atılıp sarılır.Uçları ortaya doğru kıvrılır. Üstüne yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam vs serpilir. Isıtılmış 200 derece fırında pişirilir. 


AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...