19 Nisan 2016 Salı

Yumurtalı çiriş otu kavurması





Yumurtalı çiriş otu kavurması

Malzemeler:



2 adet orta boy soğan
Yarım kg çiriş otu
Sıvıyağ,tuz,karabiber
Toz kırmızı biber,pul biber
4 adet yumurta


Yapılışı:

Öncelikle çiriş otlarını ayıklayıp,yıkıyoruz.İstediğimiz büyüklükte doğrayıp süzgeçe alıyoruz.Ardından tava veya tencereye yeteri kadar sıvı yağ döküp üzerine yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları ekleyerek pempeleşene kadar kavuruyoruz.Üzerine çiriş otunu da ekleyip tavanın kapağını kapatıp otun biraz kendini bırakıp çökmesini bekliyoruz.Otlar kendini çekince orta ateşte kavuruyoruz.yaklaşık 15 -20 dk sürüyor gerekirse yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyebiliriz.Tuzunu ve baharatlarını ekliyoruz.Son olarak yumurtaları  içine kıracak kadar otun aralarına boşluklar oluşturup yumurtaları kırıyoruz ve dağıtmadan pişmesini bekliyoruz.Sonrasında porsiyonluk olarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. Ben de kavurup sarımsaklı yoğurtla servis yapıyordum. Yumurtalısı da eminim çok güzel olmuştur. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim Allah c.c. Razı olsun.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...