16 Şubat 2016 Salı

Barbunyalı Pırasa





Barbunyalı Pırasa

 

Malzemeler:

6 adet pırasa
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 su bardağı barbunya(haşlanmış haliyle)
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
Yarım çay bardağı bulgur
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:

Kuru soğan küp küp, havuçlar yemeklik doğranır. Düdüklü tencereye yeteri kadar zeytinyağı konur,Soğan  ilave edilerek bir kaç dakika kavrulur . Üzerine havuç. ve salça konur 3-4 dakika daha kavrulur. Küçük halkalar  halinde doğradığımız pırasa da ilave edilir birkaç kez çevrilir . 1- 1,5 su bardağı kadar su ve tuz katıldıktan sonra düdüklü tencerede düdük fısladaktan sonra 10-12 dakika  pişmeye bırakılır. Düdüklü  havası çıktıktan ve açıldıktan  sonra bulgur ve haşlanmış barbunya ilave edilir. 3-4  dakika daha piştikten sonra ocaktan indirilir, sıcak servis edilir.


Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...