4 Temmuz 2015 Cumartesi

Sütlü ramazan pidesi





















Sütlü ramazan pidesi

 

Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı aktif kuru maya
Aldığı kadar un


Üzerine:

Yumurta sarısı


Yapılışı:


Öncelikle sütün yarısıyla şeker ve maya hamur yoğuracağımız kabın içinde 5 dakika kabarması için karıştırılıp bekletilir.Üzerine geri kalan süt,tuz ve sıvıyağ eklenir.
Azar,azar un ilavesiyle kulak memesi kıvamına getirilir.Hamur elastik bir kıvam alana kadar yaklaşık 10-15 dakika. boyunca yoğrulmalıdır.Sonrasında hafifçe yağlanmış hamur kabartma kabına alınır.Hamu iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 1 saat kabarması için bekletilir.Kabaran hamur Pişirileceği yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur.El yardımıyla 25 -30 cm çapında yuvarlak açılır .Üzerine mutfak bezi örtülür 45 dakika da bu şekilde bekletilir..
Resimlerde görüldüğü gibi bıçağın keskin olmayan tarafıyla şekillendirilir.Orta kısmına susam ve çörek otu serpilir...
 **(pideyi fırına vermeden önce fırın içine elle veya fıffısla su serpiştirilir fırını nemlendirmek için)**

 Önceden ısıtılmış 225 derece fırında10 dakika 10 dakikanın sonunda dereceyi 200 e getirip kızarıncaya kadar pişirilir.  Sıcakken üzerine su serpiştirilir ve üzeri bezle sarılıp biraz yumuşaması için bekletilir...


Afiyet olsun...
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...