29 Temmuz 2015 Çarşamba

Kabak mücveri









Kabak mücveri

 

Malzemeler.

 3 adet yumurta
3 adet orta boy yeşil kabak
1 adet  kuru soğan
1 adet orta boy  havuç rendesi
 1 tutam demet dereotu
1 tutam maydanoz
  3-4 adet taze soğan (yaprakları kullanılacak)
4-5 tepeleme yemek kaşığı un 
1 çay kaşığının yarısı kadar karbonat
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pulbiber


Kızartmak için;

Sıvıyağ


Yapılışı:

Kabakları  yıkadıktan sonra derin bir kabın içine rendeleyin. Soğanı da soyduktan sonra aynı kaba rendeleyin. Sularını hafifçe sıkıp suyunun bir kısmını çıkarın. İncecik kıydığınız maydanoz,dereotu ,yeşil soğanı ve havuç rendesini ilave edin. Malzemeleri kaşıkla iyice karıştırın. Üzerine yumurtaları kırıp un ve karbonatı ilave edin. Tuz, ve dilediğiniz tüm baharatlardan ilave edip, tekrar karıştırın.
Sıvıyağı  tencere ya da tavada kızdırın.
Mücver karışımından bir yemek kaşığı dolusu alıp, arkalı önlü kızartın Mücverleri üzerine kağıt havlu serilmiş tabağa koyun sıcak sıcak servis edin

 (Isterseniz mücveri sarmısaklı yoğurtla ikram edebilirsiniz)

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...