2 Haziran 2015 Salı

Etli patlıcan kebabı






ETLİ PATLICAN KEBABI

 

MALZEMELER:

1 kg patlıcan
*****

ETLİ KISIM İÇİN:

750 gr kuşbaşı dana eti
1 adet küçük kuru soğan
2 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
Kişniş,kimyon,karabiber
******

SOSU VE ÜZERİNE:

4 adet domates
2 diş sarımsak
6 adet yeşil köy biberi
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı su
Tuz

 

YAPILIŞI:

Alacalı soyduğumuz patlıcanları İri küp,küp doğrayın.
Yağda pembeleşene kadar kızartın.
Kızaran patlıcanları havlu peçete yaydığımız bir kaba alın.
Sıvıyağı tencerede kızdırın ve kuşbaşı etleri atıp mühürleyin.Üzerine küçük doğranmış soğan ve sarımsakları ve baharatlarınıda atarak pişene kadar kendi suyuyla kavurun ocağı kapatmaya yakın tuz ilavesi yapın.ben granit tencerede pişirdim siz düdüklüde haşlayarak ve sonrası kavurarak yapabilirsiniz.
Patlıcanları fırın kabına dizin. Üzerine kuşbaşı kavurduğunuz etleri döşeyin.
Kabuğu soyulup doğranmış domates ve irice doğradığımız biberleri en üste serpin.
Bir kaşık salçayı 1,5 barda suda karıştırarak çözdürün.İçine tuz ve küçük rendelenmiş sarımsakları atın,yemeğin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.



AFİYET OLSUN..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...