30 Mayıs 2015 Cumartesi

Kaygana -- otlu krep














KAYGANA


MALZEMELER:

3 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 tutam maydanoz
1 tutam taze nane
2 adet yeşil köy biberi
1 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
Tuz
3 yemek kaşığı kaşar rendesi veya ufalanmış beyaz peynir 

 

YAPILIŞI:

Bir kabın içinde yumurta ve bir tutam tuz çırpma teliyle çırpılır.Üzerine mısır unu,süt ince kıyılmış otlar,ince doğranmış biberler ve rendenin ince tarafından rendelenmiş kaşar ilave edilir tekrar çırpılır.Azar azar un ilavesiyle akışkan bir kıvam elde edilir unun tamamı fazla gelirse az su ile açılır.Yapışmaz yüzeyli bir tavaya bir çorba kepçesi döküp tava sallanarak yayılır ,bir tarafı kızarınca çevrilir ve diğer tarafıda pişirilir. Malzeme bitene kadar işlem sürdürülür
Benim 9 adet çıktı...


AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. Kahvaltı için çok sevdiğim bir tarif, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...