10 Nisan 2015 Cuma

SİMİT KURABİYE













Hayırlı günler ve cumalar tüm izleyicilerim ve blogcanlar Bugün çok lezzetli ve sürekli yaptığım daha önce de blogta yayınladığım BURADAN ulaşabileceğiniz.Nefis bir tuzlu kurabiye tarifi paylaşacağım.sevgilerimle

SİMİT KURABİYE

MALZEMELER:

125 gr oda ısısnda margarin veya tereyağ
2 yumurta birinin (sarısı üzerine)
1 çay bardağı yoğurt.
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kabartma tozu
2 yemek kaşığı nişasta
Aldığı kadar un

ÜZERİNE:

Susam

YAPILIŞI:

Un hariç bütün malzemeleri derin bir kaba alın ve karıştırın.Karışıma unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar yoğurun. Hamur olunca ceviz büyüklüğünde parça koparın ve yuvarlayın.Tezgah üzerinde uzatın ve ikiye katlayıp,ters yöne burun birbirine birleştirip,simit şekli verin .Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üzerlerine yumurta sarısını sürün ve susam,serpin .Önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.

AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. değerli sema hanım hünerli ellerinize sağlık simit kurabiyelerinizin kaliteli malzemelerinizle anlatım tarzınızla pişirme tarzınızla servise hazır şekliyle her zaman olduğu gibi efsaneler yaratıyorsunuz sayfanız mükemmel sizlere kolaylıklar diliyorum sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hayırlı geceler hoşça kalın gönderen neriman satar eftekin .

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...