3 Nisan 2015 Cuma

BEŞAMEL SOSLU,TAVUKLU ISPANAK









   HAYIRLI GÜNLER TÜM İZLEYİCİLERİME 
SİZLERE KÜÇÜK KIZIMIN YAPTIĞI GÜZEL BİR ISPANAK YEMEĞİ PAYLAŞIYORUM.ISPANAK TEZGAHLARDAN KALKMAMIŞKEN YAPMANIZI ÖNERİRİM.

GÜZEL KIZIMIN ELLERİNE SAĞLIK <3

BEŞAMEL SOSLU,TAVUKLU ISPANAK


MALZEMELER:

Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
1 tepeleme yemek kaşığı salça
Tuz
Sıvıyağ
 Bir kase kuşbaşı (but) tavuk eti


BEŞAMEL SOSU İÇİN:

1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un

 

ÜZERİNE :

Kaşar peyniri rendesi


 YAPILIŞI:

 Soğanlar yemeklik doğranıp, sıvı yağda pembeleştirilir. Kuşbaşı doğranmış tavuk da haşlanır. Pembelenen soğanların üzerine salça ve doğranmış sarımsaklar ilave edilir Biraz daha çevrilir.Üzerine doğranmış ıspanaklar ilave edilir Tuzu da ilave edilir, pişirilir. Ocak kapatılır. . Pişen ıspanak  bir fırın kabına yayılır. Başka bir tencerede tereyağ eritilir. Un eklenip, unun rengi hafif dönünceye kadar kavrulur. Üzerine süt eklenip hızlıca karıştırılır. Kaynamaya başlayınca tuzu ayarlanır. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp haşlanmış tavuk etiyle karıştırılır. Ispanakların üzerini örtecek şekilde tepsiye yayılır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek, önceden ısıtılmış 180 derece  fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.


AFİYET OLSUN...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...