25 Mart 2015 Çarşamba

BARBUNYALI ERİŞTE (BACAK) ÇORBASI






BARBUNYALI ERİŞTE (BACAK) ÇORBASI


MALZEMELER:

1 su bardağı kuru barbunya
1 su bardağı erişte
yeni  tarifler için TIK TIK

SOSU İÇİN:

1 adet kuru soğanı
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber


YAPILIŞI:

 Barbunyayı haşlayın.(ilk kaynar kara suyunu döküp,tekrar su koyun haşlayın) Barbunyalar yumuşayınca, üzerine  erişteyi ekleyip haşlamaya devam edin.Sosu için; başka bir kapta yemeklik doğranmış soğanı, yeteri kadar sıvıyağında kavurun. Üzerine domates salçasını, biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Nane ve pul biberini ekleyip karıştırın. Erişteler ve barbunyalar yumuşayınca, sosunu üzerine ekleyip 10 dakika pişirin. Sıcakken servis yapın.


AFİYET OLSUN...



2 yorum:

  1. Merhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.

    Çok lezzetli ve nefis bir çorba olduğuna eminim. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...