22 Şubat 2015 Pazar

NAR ÇİÇEĞİ-HİBİSKUS ŞERBETİ










*** Hibiskus otununun diğer adları, Mekke gülü, amberçiçeği, veya Nar çiçeği dir.***

 Hibiskus bir demir deposudur: Hibiskus hücre rejenerasyonu için çok faydalı bir bitkidir. Yaşlanmayı geciktirir ve bedendeki ve ciltteki ölü hücreleri yeniler. Özellikle koyu kırmızı renkte olan hibiskus bitkisinin çayı çok güçlü antioksidan maddeler içerir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
 Kan şekerini düzenleyici etkileri vardır.
Hibiskus çayı, tansiyon düşüren bitkiler arasındadır.Bu özelliğini göz önünde bulundurarak çayını ve şerbetini kontrollü içmelidir.Yüksek tansiyona bitkisel çözüm tedavisi sunar.
 Hibiskus iyi kolesterolü yükseltir, kötü kolesterol oranını düşürür. Ayrıca grip ve boğaz yolu hastalıklarında öksürük sorununda nefes açıcı bitkisel kür olarak kullanılmaktadır.
  Böbrek iltihabına iyi geldiği söylenmektedir.
  Kireçlenmeyi önleyicidir.
  Yüksek miktarda C vitamini içermektedir.
not:Bilgiler netten alıntıdır

 NAR ÇİÇEĞİ-HİBİSKUS  ŞERBETİ

MALZEMELER:

1 türk kahvesi fincanı nar çiçeği
1 su bardağı şeker (tadını azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz)
4-5 adet karanfil
1 kabuk tarçın
1 litre içme suyu


YAPILIŞI:

Bir tencereye tüm malzemeleri koyun..Üzerine kaynatılmış suyu ilave edin.4-5 dakika orta ısıda kaynatın.Ocağın altını kapattıktan sonra şerbetimiz biraz soğuyunca süzün.Buzdolabında soğutun .Soğuk
servis edin...



AFİYET OLSUN...


2 yorum:

  1. Cok severek icerim,özellikle kisin..Son senelerde kendimi Alistirdim, sekersiz iciyorum :)

    Cok saglikli, zayiflama cayi olarakta cok iyi :)

    Elinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle yağ yakıcı diyetimde bol bol içiyorum tabi şekersiz

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...