7 Şubat 2015 Cumartesi

LABNELİ TUZLU KURABİYE





















LABNELİ TUZLU KURABİYE 


MALZEMELER:

2 yumurta (birinin sarısı üzerlerine)
100 gr oda ısısında margarin
150 gr labne peyniri 
1 talı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı az kavrulmuş susam
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


YAPILIŞI:

Tüm mazlzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun... Yoğrulan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak uzun çubuk yapın ve çatal kurabiye şeklini verin. Şekillendirdiğiniz hamurun bir ucunu diğerinin ucuna doğru geriye kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp ay çekirdeği serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece  fırında pişirin. 


AFİYET OLSUN..

 




2 yorum:

  1. Ellerinize saglık canım farklı bir tarıf daha once labneli hiç denememiştım ama denemek lazım farklı lezzetleri afıyet olsun canım sevgiler. ..

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok şirin görünüyorlar

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...