5 Ocak 2015 Pazartesi

PATATESLİ MERCİMEK KÖFTESİ








PATATESLİ MERCİMEK KÖFTESİ

MALZEMELER:

4 haşlanmış patates
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
2 kuru soğan
1 tutam taze soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 tutam maydanoz
1 tutam taze nane (yoksa kuru nanede olur)
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı  nar ekşisi
Tuz,kimyon,pul biber,Kikırmızı toz biber,karabiber
1 limon suyu (arzuya göre)

YAPILIŞI:

Mercimeği yeteri kadar suyla haşlayın.ocaktan indirdiken sonra içine bulguru döküp kapağını kapatın, bulgurların şişmesini sağlayın.Yaklaşık 15 dakikada bulgurlar şişer.eğer suyu az gelirse biraz daha sıcak su ilave edip 2 dakika daha bekletebilirsiniz. Soğanı doğrayın. Tavaya sıvıyağ koyun ve soğanı kavurun. Biber salçasını ve domates salçasını ekleyin. Kavurduktan sonra Haşlanmış patatesleri ezin.mercimekli karışıma ekleyip,salçayı iyice yedirene kadar karıştırın.Maydanozu ve yeşil soğanı doğrayın onlarıda ekleyin.nar eksisi, karabiber, kimyon, pul biber, toz biber, tuz ekleyin. arzu edilirse bir limonun suyunu sıkın. İyice yoğurun ve elinizle şekil verin.


AFİYET OLSUN...

5 yorum:

  1. El,ne sağlık patates eklemek güzel olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor , elinize sağlıkk

    YanıtlaSil
  3. Elllerine sağlık semacımmm

    YanıtlaSil
  4. Sunumlarınız çok güzel maşallah ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim Allah c.c. Razı olsun.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...