4 Aralık 2014 Perşembe

SUSAMLI ÇİÇEK TATLI








HAYIRLI GÜNLER BLOGCANLAR VE TÜM TAKİPÇİLERİM.BU SENE Kİ KURBAN BAYRAMINDA BİZİM EVDE  İKİ ÇEŞİT TATLI VARDI. BİRİ BUYDU BİR TEPSİ ÇIKIYOR KALABALIKSANIZ ÖNERİM İKİ ÖLÇÜ YAPMANIZ. BEN HAMURU BEKLETMEDİM BEKLETİRSENİZ DAHA İRİ OLACAKTIR  SEVGİLERİMLE TARİFİMİZ ŞÖYLE:

    SUSAMLI ÇİÇEK TATLI


    MALZEMELER:

    1 yumurta (sarısı içine akı dışına)
    1 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    Yarım çay bardağı irmik
    1 çay bardağı hindistan cevizi
    1 çay bardağı su
    1 tatlı kaşığı  instant maya
    1 çay kaşığı karbonat
    Yarım çay kaşığı tuz
    Aldığı kadar un yaklaşık 2 silme su bardağı

 

    ŞERBETİ İÇİN:

    2 su bardağı şeker
    2 su bardağı su
 1 yemek kaşığı  limon suyu


   YAPILIŞI:

   Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla bir cm. kalınlığında     açın. Çiçek şeklinde bir kalıpla şekiller kesin,çıkarın.Her bir çiçeğin  ortasınıda  küçük bir kapak yardımıyla kesip çıkarın.
Üzerlerine yumurta akından sürüp susama batırın ve tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında  pembeleşene kadar pişirin.Pişen tatlıları soğutun.

Şerbet için su ve şekeri kaynatın.Kaynadıktan sonra 7-8 dk daha kaynatın Ocak tan indrmeden 3-4 dk önce limon suyunu ilave edin.. Tatlıları, sıcak şerbetin içine dörder ,beşer  atıp,önlü arkalı bastırın.biraz bekletip,içinden alın tepsiye sıralayın.bekletin. Bütün tatlıları bu şekilde tatlıya batırıp çıkarın,tepsiye dizin  üzerine kalan şerbeti gezdirin.Bir gün bekletin ve servis edin...



AFİYET OLSUN..



1 yorum:

  1. Sema hanım sayfanız maşallah öyle dolu dolu ki bak bak bitmiyor :)
    Maharetli hanımsınız vesselam :)

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...