2 Aralık 2014 Salı

EVDE CAĞ KEBABI






EVDE CAĞ KEBABI

MALZEMELER:

8 kilo kemiklerinden ayrılmış kuzu but
9-10 adet orta boy ince yarım ay şeklinde kesilmiş kuru soğan
Karabiber,pul biber,tuz


YAPILIŞI:

Öncelikle etler önlü arkalı tuzlanır bekletilir.Soğanlar baharatla buluşturulup iyice el yardımıyla ovarak ezilir..Etler tek tek alınır üzerlerine birer kat et ve soğan olmak üzere üst üste bir kabın içine konulur bu şekilde üzeri kapatılır.
En az 3-4 saat marine edilir Sürenin sonunda resimde görülen şişe takılır.Etler bitince iyice sıkıştırılır.Sabitlenir Yakılan odun ateşinin önünde çevire çevire pişirilir Piştikçe cağa (1ci resimde görülen şiş) kesilerek geçirilir.



AFİYET OLSUN...











1 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...