16 Ekim 2014 Perşembe

PEYNİRLİ DÜĞÜM AÇMA





PEYNİRLİ DÜĞÜM AÇMA 

MALZEMELER:

2 yumurta (akı içine sarılar üstüne)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un 


ARASINI YAĞLAMAK İÇİN:

Oda ısısında tereyağ veya margarin


İÇ HARCI:

Beyaz peynir



YAPILIŞI:

Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.Oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.Mayalan hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,yuvarlayın.El veya merdane yardımıyla çay tabağından büyükçe açın.Üzerine yeteri kadar tereyağdan sürün,bir ucuna peynir koyun.Rulo yapın iki ucunu karşılıklı elimize alıp düğüm atın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin,yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.


AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...