29 Ekim 2014 Çarşamba

HAVUÇLU REVANİ














HAVUÇLU REVANİ


MALZEMELER:

4 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı robotta iri çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
2 adet havuç (rendenin iri tarafından rendelenmiş) 1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu


ŞERBETİ İÇİN:

2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su


YAPILIŞI:

 Öncelikle şerbeti hazırlayıp,soğutun.
 Yumurta ve şekeri 2- 3 dakika mikserle çırpın.
 Havuç rendesi,ve 1 yemek kaşığı sıvıyağı tavaya koyup soteleyin,ılıtın.Çırpılan yumurtanın üzerine havuç rendesini ve geri kalan tüm malzemeleri ilave edip,tekrar çırpın.
 Yağlanmış  borcam tepsiye dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  İlk sıcaklığı çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.Şerbetini çekip,soğuyunca servis edin ..

AFİYET OLSUN....



2 yorum:

  1. kıvamı görüntüsü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. aşağıdan limonatayı, yukarıdan revaniyi alıp hayali bi keyf yaptım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...