14 Ekim 2014 Salı

EL AÇMASI TADINDA PATATESLİ BÖREK





HAYIRLI GÜNLER BLOGCANLAR VE TÜM TAKİPÇİLERİM.BUGÜN SİZLERE NEFİS Mİ NEFİS EL AÇMASI BÖREĞİ ARATMAYACAK GÜZELLİKTE BİR BÖREK PAYLAŞACAĞIM.BEN PATATESLİ YAPTIM SİZLER PEYNİRLİ VEYA KIYMALI DA YAPABİLİRSİNİZ O ŞEKİLDE DE ŞAHANE OLACAKTIR SEVGİLERİMLE..

EL AÇMASI TADINDA PATATESLİ BÖREK


MALZEMELER:

1 kilo yufka (el açması hazır yufka)

SOSU İÇİN:

1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
(Bir kabın içinde hepsi iyice karışacak)


İÇ HARCI:

5 adet büyük patates (haşlanmış-rendelenmiş)
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz-karabiber
Sıvıyağ
(Hepsi bir arada kavrulur)


ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:

1 yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Yufkanın bir tanesi tezgahımızın üzerine serilir.Dörde bölünür (sigara böreğinde olduğu gibi) Üzerine bir fırça yardımıyla sostan sürülür.Yufkanın bir parçasının geniş kısmına yeteri kadar iç harcımızdan konulup,rulo yapılır.İçe doğru kendi etrafında sarılır.Uç kısmı alt kısma sıkıştırılır.Tepsiye yerleştirilir geri kalan parçalar ve diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır.Kalan sosun içine yumurta sarısı katılır bir çatal yardımıyla karıştırılır her bir böreğin üzerine sürülür.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...