2 Ekim 2014 Perşembe

BALPARMAK TATLISI














Hayırlı günler blogcanlar ve tüm takipçilerim.Allah'ın izniyle bildiğiniz gibi cumartesi günü ** Kurban Bayramı** Rabbim cümlemize sağlık ve afiyetle kavuşmayı nasip etsin.Bayram tatlısını henüz yapmamış olanlar için nefis bir tatlı tarifi paylaşıyorum.Sevgiler ve saygılar...


MALZEMELER:

1 adet yumurta
Yarım paket oda ısısında margarin
1 türk kahve fincanı sıvıyağ
1 türk kahve fincanı yoğurt
1 türk kahve fincanı toz şeker
1 türk kahve fincanı irmik
Yaım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

BULAMAK İÇİN:

İrmik

İÇ HARCI:

Ceviz kırığı 

ŞERBETİ İÇİN:

2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su

YAPILIŞI:

Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır.Avuç içinde açılır.Ortasına yeteri kadar ceviz konulur üstte kapatılır ve oval şekilde olacak şekilde yuvarlanır.İrmiğe bulanır.Sıvıyağla yağlanmış tepsiye sıralanır.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra ılık şerbet dökülür.


AFİYET OLSUN 

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor,hayırlı bayramlar:)

    YanıtlaSil
  2. bende hala yapmadimmm gercekten cok guzel olmuslar tarifinde digerlerine gore daha cok aklima yatti

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...