8 Eylül 2014 Pazartesi

YUVARLAK KALBURABASTI







Hayırlı günler arkadaşlar .Sizde kalburabastıyı benim gibi çok severmisiniz .Sık yaparım ve bir  çok tarifle denedim .Hem yuvarlak yapıp,şeklinde değişiklik yaptım hem de yeni tarifle biz çok sevdik şekli size kalmış am tarifi mutlaka deneyn çoook lezzetli Sevgilerimle...

YUVARLAK KALBURABASTI


MALZEMELER:

2 adet yumurta
200 gr oda ısısında margarin
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kalburabastı
Aldığı kadar un


ŞERBETİ:

3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu


YAPILIŞI:

Tüm hamur malzemeleriyle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Buzdolabında yarım saat bekletin. Şerbet için su ve şekeri kaynatın.Kaynayınca  8-9 dk daha kaynatın,sonrasında yarım limon sıkıp 1-2 dk daha kaynatıp altını kapatın ve soğutun.  Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın rendenin üzerinde elinizin yardımıyla açın içine yarım ceviz koyup,yuvarlak olacak şekilde üstte kapatın.Isıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.F ırından çıkan tatlıları 1-2 dk bekletin,ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökün...Şerbetini  çekene kadar üzerini örtmeyin.

 

AFİYET OLSUN....

1 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...