4 Eylül 2014 Perşembe

KAVUN KABUĞU REÇELİ









HAYIRLI GÜNLER BLOGCANLAR VE TAKİPÇİLERİM  SİZLERE BUGÜN KAVUN KABUĞU  REÇELİ TARİFİ PAYLAŞACAĞIM TARİFİ FACE ARKADAŞIM  SEVİNÇ HANIMIN SAYFASINDA GÖRDÜM O FARKLI BİR KAVUN TÜRÜYLE YAPMIŞTI .BEN SADECE O TARİFE LİMON TUZU VE LİMON SUYU EKLEYEREK YAPTIM .TARİF İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SEVİNÇ HANIMCIM.

TARİFİMİZ ŞÖYLE :

KAVUN KABUĞU REÇELİ


MALZEMELER :

1 Orta büyüklükte kavunun dış tarafı soyulmuş kabukları
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
2 parça limon tuzu
4-5 damla limon suyu


YAPILIŞI:

Kavun kabuklarını 1,5--2 cm  büyüklüğünde  doğrayın .Üzerine şekeri ve suyu ilave edip yüksek ısıda kaynatın,Kaynayınca ocağın altını kısın,ağı ağır pişsin,arada bir çalkalayarak karıştırın Reçel kıvamına gelince limontuzu ve limon suyunu ilave edin 1-2 taşım daha kaynatın.Ocağı kapatın soğuyunca ister tatlı ister reçel gibi kahvaltıda tüketin :))


AFİYET OLSUN....


4 yorum:

  1. kavun kabukları nasıl öyle jöle gibi olmuş çok ilginç :) karpuzda öyle oluyordu değil mi? elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Limon ve limon tuzu reçeli ekşi yapmıyormu

    YanıtlaSil
  3. Limon ve limon tuzu reçeli ekşi yapmıyormu

    YanıtlaSil
  4. Kullanılan miktarlar çok değil o yüzden yapmıyor :)))))

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...