11 Ağustos 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI 


MALZEMELER:

Yarım kilo haşlanmış taze yaprak
2 su bardağı pirinç
4-5 adet kuru soğan
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 fincan zeytinağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Maydonoz

Nane
Tuz,karabiber,kimyon,pulbiber


YAPILIŞI:

Domatesler, soğanlar ve maydonozlar küçük küçk doğranır, pirinçler yıkanır.
Pirincin içine doğradığımız malzemeler eklenir, Ardından baharatları eklenip karıştırıır...Haşladığımız yapraklar sarılır...Sarma işlemi bittiği zaman yaprakların üzerine tabak kapatılır,zeytinyağı gezdirilir,2 su bardağı kadar su eklenir,pişirilir...

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Biz domatessiz yapıyoruz,içinede maydanoz yerine bolca taze nane doğruyoruz..Muhteşem oluyor..sizin usulde farklıymış,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. yapan,,,sunan ellere saglik:)
    sevgiler

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...