12 Ağustos 2014 Salı

NİŞASTALI PAMUK POĞAÇA



NİŞASTALI PAMUK POĞAÇA


MALZEMELER:


1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerlerine)
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1/2 paket yaşmaya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı buğday nişastası
Aldığı kadar un

İÇ HARCI:

Beyaz peynir veya dilediğiniz iç harç


YAPILIŞI:

Öncelikle yoğuracağımız kabın içerisinde süt ve mayayı eritiyoruz.Üzerine geri kalan malzemeleri ilave edip azar azar un ilavesiyle,yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu yarım saat mayalandırıyoruz.Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp,avucumuz içinde açıyor ve iç harcımızda koyarak kapatıyoruz.
Kapattığımız yer altta kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize sıralıyoruz.Üzerlerine yumurta sarısından sürüyoruz.
Üzerine kahvaltı çatalıyla çizikler yapıyoruz.Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişiriyoruz.

 

AFİYET OLSUN..

6 yorum:

  1. ne kadar güzeller çok iyi kabarmış
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. HİÇ NİŞASTALI DENEMEDİM,İLK FIRSATTA DENİCEĞİM.ELLERİNİZE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık, sevgili sema. ilk defa gördüm poğaçada nişasta, denemeli. sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. değerli sema hanım maharetli ellerinize sağlık nişastalı pamuk poğaçanızın görünümü ve kaliteli malzemelerinizle pişirme tarzınızla servise hazır şekliyle yine her zaman olduğu gibi efsaneler yaratmışsınız sayfanız mükemmel çalışma hayatınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hoşça kalın .neriman satar eftekin .

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık Sema hanım. Bayramda halamda yapmıştık bizde gerçekten çok yumuşak oluyor. Afiyetler olsun yiyenlere :)

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...