5 Ağustos 2014 Salı

LAVAŞ




LAVAŞ


MALZEMELER:

1,5 su bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un



YAPILIŞI:

Öncelikle yarım su bardağı ılık su içinde toz şeker ve maya 15 dk bekletir
Üzerine sıvıyağ hariç tüm malzemeleri ilave edilip,karıştırılır.Azar azar un ilavesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur
Yoğurma işlemi bitince sıvı yağ katılıp, hamura yedirilir.
Hamur yarım saat mayalandırılır.
Mayalanan hamur 16 parçaya bölünüp beze yapılır.Her beze merdane yardımıyla açılır.
Yağsız teflon tavada fazla kızartmadan pişirilir.

Pişen her lavaşı üstüste koyarak bir bez arasına sararak veya kapaklı bir kaba koyup,kapağı kapalı tüketene kadar saklayın.
Bu şekilde yaparsanız lavaşları yağlamanıza gerek kalmayacak ve yumuşak olacaktır

AFİYET OLSUN..

4 yorum:

  1. Oy oy oy,kokusu geldi.Niyetim bunun tam bugdaylisini yapmakti.Ellerinize sâglik,mis gibi olmus :)

    YanıtlaSil
  2. ayy ne guzel kabarmıs bende yapıyorum ama boyle kabarmıyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  3. değerli sema hanım ellerinize sağlık lavaş ekeğinizi aşama aşama ekranda görünümü hünerli el emeğinizle pişirme tarzınızla servise hazır şekliyle efsane değerli sevim hanım sayfanız mükemmel bende sizler gibi mutfağı sevdiğimiz için sayfanızı beğeniyle takip ediyoruz başarılarınız daim olsun inşallah sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hayırlı geceler hoşça kalın neriman satar eftekin .

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...