28 Ağustos 2014 Perşembe

KRAVAT POĞAÇA


 Kravat poğaçanın yapılışı:

KRAVAT POĞAÇA


MALZEMELER:

2 yumurta (birinin sarısı üzerlerine)
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemak kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaşmaya
Aldığı kadar un


İÇ HARCI:

Beyaz peynir


ÜZERLERİNE:

Susam ve çörekotu


 YAPILIŞI:

Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğrulur.Yarım saat mayalandırılır.
Mayalan hamur bezelere ayırlır.Merdane yardımıyla açılır 4e bölünür resimlerde görüldüğü gibi şekillendirilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


AFİYET OLSUN 

2 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor. Eminim tadı da güzeldir:)

    YanıtlaSil
  2. İlk fotoğrafı görünce arı zannetmiştim. Sevimli göründüler.

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...