4 Ağustos 2014 Pazartesi

KAYISI-ÜZÜM KARIŞIK HOŞAF





KAYISI-ÜZÜM KARIŞIK HOŞAF


 MALZEMELER:

25 adet  kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
5-6 adet karanfil
1 tatlı kaşığı limon suyu



YAPILIŞI:

Kayısıları akşamdan iyice yıkayıp,istediğiniz büyüklükte doğrayın ve bir tencerede suyla ıslatın.
Ertesi gün, içindeki suyuyla birlikte ateşe oturtun.
Kuru üzümleri  (yıkanmış), limon suyunu,karanfilleri ve toz şekeri ekleyin. Üzümler şişip pişinceye dek kaynatın ve üzerini kapatarak soğumaya bırakın.



 AFİYET OLSUN

 

1 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...