24 Ağustos 2014 Pazar

KARPUZLU LİMONATA












KARPUZLU LİMONATA




MALZEMELER :

1 adet limon kabuğu ve suyu
1 kalın dilim karpuz (rondoda çekilmiş hali 2 su bardağı)
1 çay bardağı kaynar su
4 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı soğuk su


YAPILIŞI:

Limonu rendeleyip kabuklarını toz şekerle birlikte ovuşturarak aromasını çıkarın. Üzerine sıcak suyu ve limonun suyunu sıkıpkarıştırarak şekeri eritin Karpuzun çekirdeklerini ayıklayın. Dilimleyerek robotta püre haline getirin. Limonlu karışıma ekleyip karıştırın.Üzerine suyu ekleyin tekrara karıştırın Benim karpuzum çok tatlıydı 3 su bardağı suyu kaldırdı Sizde şekerini ve suyunu kendi karpuzunuza göre ayarlayın  Bir süzgeç yardımıyla posasını süzüp suyunu alın.Buzdolabında soğutup soğuk soğuk servis edin ...



AFİYET OLSUN...


3 yorum:

  1. Görüntü şahane bunu görünce ben de yapsam mı diye düşünmemek elde değil.

    YanıtlaSil
  2. Amannn ne kadar güzel olmuşlar.. Sema cığım benim ki çakmaymış meğer.. ellerine sağlık.. AYNUR YILDIZ KARATAŞ

    YanıtlaSil
  3. hiç denemedim ama görüntü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...