17 Temmuz 2014 Perşembe

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI









MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI


MALZEMELER:

1 paket Kemalpaşa tatlısı
Paket üzerindeki ölçülerde şeker ve su 


MUHALLEBİSİ:

6 su bardağı süt
2 yemak kaşığı nişasta (tepeleme)
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı hindistan cevizi


ÜZERİNE SERPMEK İÇİN :

Hindistan cevizi



YAPILIŞI:

 Kemalpaşa tatlısı paket üzerindeki tarife göre pişirilir.Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve hindistan cevizi karıştırılarak üzerine süt eklenir, karıştırılarak pişirilir.Kup veya kaselerin altına bir veya iki adet pişmiş tatlıdan konur.Üzeri muhallebiyle kapatılır.Ortasına 1 tane daha tatlı konulup hindistan ceviziyle süslenir Soğuduktan sonra servis edilir..



AFİYET OLSUN.....




4 yorum:

  1. Ellerine sağlık bende yaptım

    YanıtlaSil
  2. Offf offf sabah sabah bu tatlıyı görmek beni kendimden geçirdiiiiii :)
    Çok ama çok severim akşam yapsam mı ne? :)
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. cok guzel bır lezzettır elıne sağlık semacım

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...