26 Temmuz 2014 Cumartesi

GÜLPARE TATLISI -- GÜL TATLISI










GÜLPARE TATLISI -- GÜL TATLISI


MALZEMELER:

100 gr margarin (oda ısısında)
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un


ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
 Çeyrek limonun suyu 


YAPILIŞI:

Öncelikle  3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su ve limon suyu bir tencerede  kaynatılır. Kaynatıldıktan sonra da 7-8 dakika daha kaynatılır ılımaya bırakılır.
Oda ısısındaki margarin diğer malzemelerle karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ve 20 dakika dinlendirilir. Hamur, merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açılır. Hamurdan çay bardağı ile daireler çıkarılır. Yuvarlak 4 hamur kenarları yarıdan üst üste gelecek şekilde yerleştirilir,rulo yapılır.Ortadan ikiye kesilip iki adet gül elde edilir. Gül şeklindeki hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Sıcak tatlıların üzerine ılık şerbet gezdirilip çekmesi beklenir.

 

AFİYET OLSUN...



1 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...